Hosszú hétvége Rómában 25 ezer forintból - repjeggyel és szállással

A hosszú, karantén-dús napok után egyre érezzük, hogy jó lenne már kimozdulni valamerre. Hiányoznak az új impulzusok, az új élmények, felfedezések, mindemellett még sokan félünk és kétkedünk: vajon jó ötlet pont ebben a helyzetben külföldre utazni, netán repülőre ülni?
Én úgy gondolom, kellő elővigyázatossággal (távolságtartás, alap higéniai szabályok betartása) külföldön sem vagyunk nagyobb veszélyben, mint itthon. Persze, nem tudjuk, mit hoz még az előttünk álló időszak, de a jelen álláspont szerint többek között Olaszországba is karanténmentesen utazhatunk - miért is ne töltenénk ott az augusztus 20.-i hosszú hétvégét, ha olcsóbban kihozhatunk egy római utazást, mint pár napot belföldön?



Repjegy
Budapest-Róma - retúr repjegy Rómába augusztus 20-23 között, Budapestről mindössze 12600 ft-ért: https://bit.ly/38zQYmn

Szállás
Ingyenesen lemondható, centrum közeli szállások, akár személyenként már 12 500 forintért is elérhetőek a teljes időtartamra: https://bit.ly/2Cb3i09

Ingyenesen lemondható szállás reggelis ellátással már személyenként akár 15 500 forintért is elérhető a teljes időtartamra: https://bit.ly/3iRh74S

Mit tegyek, ha a koronavírus közbeszól?

Bár hallottam már eltérő tapasztalatokat is, nekem a légitársaság teles mértékben visszatérítette a milánói repjegyem árát, amit még januárban foglaltam náluk  Milánóba (április közepén utaztunk volna). Miután márciusban kitört a vírushelyzet Olaszországban, a cég a hónap végén 2 opciót ajánlott fel számomra emailben: vagy ingyenesen átfoglalom a jegyemet későbbi időpontra, vagy pedig pénzvisszafizetést, illetve vouchert kérhetek. Lehet, hogy csak szerencsés voltam, de a pozitív tapasztalataim alapján én másoknak is bátran ajánlom, hogy legyenek bevállalósak, ami a repjegyfoglalást illeti.

Mi lesz a szállásommal?

Nem véletlen, hogy csak ingyenesen lemondható szállásokat linkeltem az ajánlatba: nem árt fejben tartanunk, hogy augusztus 20-ig még sok minden történhet (karantén, berobban ismét a vírus, stb.), így a legokosabb, ha olyan szállások közól válogatunk, amit az utazás előtti hétig ingyenesen visszamondhatunk.

Összességében úgy gondolom, megéri most foglalni, hiszen kevés pénzből, szabadnap kivétele nélkül tölthetünk szuper napokat világ egyik leghíresebb történelmi városában, Rómában. Útra fel! :)




Megjegyzések