Luxus a fa tetején, éjszaka egy repülőgépben - ezek a világ legmenőbb faházai



Az emberi képzelet és kreativitás határtalan: modern korunkat nemcsak egyhangú panel lakóházak jellemzik, hanem sok sok mesébe illően szép és különleges építmény is. Bár lehet, hogy eddig nektek is pár darab elkérgesedett deszka és egy sötét, dohosodó szoba jutott eszetekbe a faház szó hallatán, az alábbi képek erősen megcáfolják ezt az elképzelést. :)

Luxus a fa tetején - lombházak Noszvajban
Szaunázás a fa tetején, jakuzzi panorámával - egy ilyen faházba bármikor szívesen elvonulnánk a stresszes hétköznapok elől. A jó hír az, hogy ezt - kellő anyagi keret birtokában - akár könnyedén meg is tehetjük, hiszen az alábbi mesés lombházak nálunk, Magyarországon találhatóak, pár km-es távolságra Budapesttől.



    Forrás: Booking.com

Hobbitlakosztály Walesben

Te is rajongsz a Gyűrűk Uráért? Ezért a házért oda lennél! Egy brit fotós megunta a törlesztőrészleteit és kiköltözött vidékre. Ott pedig gondolt egyet, és ácsolt családjának egy igazi hobbit házat, ami teljesen úgy néz ki, mintha hobbitfalván járnánk. Nem mondom, hogy nem irigykedem...:)





    A hobbitház boldog lakosai: Simon Dale és családja 
    Forrás: simondale.net

Szállodai szoba a fellegekben (Costa Rica)
Így nézhet ki valahogy egy a faház és egy repülőgép szerelemgyermeke! A Hotel Costa Verde gondolt egyet, fogott egy nyugdíjazott 1967-es Boeing 727-est, és a törzset megtartva egy hotelt épített bele, illetve köré. Szerintem elég pazar lett!



    Pazar kilátás sem utolsó a repülőház ablakaiból.
    Forrás: EartPorn.com 

Pazar luxus a Safariban (Afrika)

Ha meguntam, hogy mindig itt legyek...majd utazgatok, és nem is akárhova! Az alábbi luxus faházkomplexum nem máshol található, mint az afrikai szafari kellős közepén. A faházkomplexumnak a híres Kruger Nemzeti Park ad otthont Limpopoban, ahol nem ritka, hogy a teraszunkon lazulgatva, vagy a medencénkben úszkálva akár egy elefánt is tiszteletét teszi nálunk. 





    Forrás: Venuere.com

   Na, ti melyik faházba vonulnátok el legszívesebben pár napra?

Megjegyzések