Pünkösdi hosszú hétvége - úti célok 10 ezer forint alatt

Ha hosszú hétvége, akkor utazás: na de merre? Az alábbi úti célok kevesebb, mint 10 ezer forintból megközelíthetőek Budapestről, és tökéletes kikapcsolódást nyújtanak pár napra: gyerekekkel érdemes célba venni a brünni állatkertet (is), míg ha egy kis történelmi sétára vágyunk sörözéssel egybekötve, Pozsony lehet a tökéletes helyszén számunkra. De az előkelő Bécs városa és a szépséges Balaton is felkerült a listára - nálad melyik lesz a befutó? :)

Brünn

Jún. 8-10. : az adott dátumokon mindössze 9 ezer forintból kihozhatjuk a retúr buszutunkat Brünnbe. Kiváló program lehet egy baráti kikapcsolódásra, akár kocsmatúrával is egybekötve, hiszen állítólag itt csapolják a legjobb cseh söröket a világon. De gyerekekkel sem fogunk unatkozni a környéken: mindamellett, hogy izgalmas vasútpark is található a városban, a híres brünni állatkertet is érdemes meglátogatni.
Buszjegy: Budapest-Brünn

Pozsony
A szlovák fővárosba az év minden napján azonos áron, 5000 ft-ért vásárolhatunk retúr vontjegyet a Mávnál. A történelmi, egykoron magyar koronázó városra mindenképp érdemes rászánnunk egy hosszú hétvégét, hiszen a hangulatos óváros megtekintése mellett a közeli látványosságokat, például Dévény várát is meglátogathatjuk. És persze ha már a környéken járunk, a szlovák sztrapacskát és a frissel csapolt Zlatý Bažantot sem érdemes kihagynunk!
Buszjegy: Budapest-Pozsony (megvásárolható előfoglalás nélkül is a Nyugati pályautvaron: menetrend)

Bécs
Legyen szó vidámparkozásról, vagy akárcsak egy  kellemes városnézésről, Bécsben képtelenség unatkozni! A közismert Práter mellett a híres Schönbrunnt, illetve a közeli éllatkertet is érdemes meglátogatni, de magában a belvárosban is számtalan látványosság vár minket. ha az osztrák fővárosba utazunk.
Retúr buszjegy 5500 ft-ért jón 8-10 között: Budapest-Bécs

Belföld

Nem kell feltétlenül messzire utaznunk ahhoz, hogy valami szépet lássunk: Magyarországon is számos hangulatos település és festői táj található. Akár a fővárost fedezzük fel egy kicsit jobban, akár vidékre látogatunk, biztos, hogy nem fogunk csalódni.
Balatonlellére például az előszezonban is érdemes ellátogatnunk: a retúr vonatjegyünk 5000 forintból kihozható, szállést az előszezonban pedig szintén találunk hasonlóan jó áron ezen a szépséges balatoni településen jún 8-10 között, két személyes apartmanban: Balatonlelle szállás

Megjegyzések